Wat is financial lease?

Wat is Financial LeaseWellicht ben je je aan het oriënteren op de aanschaf van een leasewagen. Als je wilt weten of het afsluiten van een financial lease-contract iets voor jou is, zal je eerst moeten weten wat er precies bedoeld wordt met het begrip “financial lease”. Immers: alleen als je goed beslagen ten ijs komt, kan je het leasecontract afsluiten dat bij je past!

In feite is leasen, of het nu een operational of een financial lease betreft, niet veel anders dan huren. Door het afsluiten van een leasecontract heb je de mogelijkheid om in een dure auto te rijden, zonder dat je eerst maanden- of zelfs jarenlang hebt hoeven sparen. Dit verklaart ook meteen waarom leasen zo populair is.

Verschillende vormen van leasen

Binnen de leasewereld zijn er verschillende leaseconstructies te onderscheiden. Eén van deze leasevormen betreft de financial lease. Hierbij koop je in feite de wagen, maar wel pas na afloop van het leasecontract. In de tussentijd betaal je in maandelijkse termijnen aan de leasemaatschappij. Op die manier heeft de financial lease eigenlijk nog het meeste weg van een ouderwetse banklening. De leasemaatschappij is de juridische eigenaar van de leasewagen, degene die het contract afsluit (jij dus) de economisch eigenaar. Aan het einde van de looptijd, wanneer je alle termijnen hebt betaald, neem je voor een symbolisch bedrag het volledige eigendom van de leasewagen over. Je wordt dus altijd eigenaar van de leasewagen. Bij andere leasevormen, zoals operational lease, is dit niet het geval. Daar betaal je eveneens een maandelijks bedrag aan de leasemaatschappij, maar word je nadien geen eigenaar van de auto. Omdat je bij financial lease het eigendom uiteindelijk in handen krijgt, is deze vorm van leasen wel iets duurder dan de operational variant. Maar goed, daar krijg je dus ook een prima auto voor terug!


Jouw leaseprijs weten? Vraag vrijblijvend een offerte op!

Je ontvangt geheel vrijblijvend en in overleg een voorstel van lease-spotter.nl, zij gaan op zoek naar de voordeligste lease.

OFFERTE AANVRAGEN >