Financial lease en eerder aflossen

Stel je voor: je hebt na lang zoeken en vergelijken je droomauto gevonden. Eén probleempje: je spaarvarken is dusdanig mager dat je de aankoopprijs voor de door jou begeerde bolide niet snel op tafel zal kunnen leggen. Sterker nog, tegen de tijd dat je ‘m kan betalen, is het een oldtimer! Met het afsluiten van een leasecontract rijd je tóch in de auto die je graag wil hebben, zonder dat je eerst maanden- of zelfs jarenlang moet sparen. Dit is een van de grootste voordelen van een financial lease. En ben je werkzaam als ondernemer, dan is het voordeel zelfs nog groter, omdat je kunt leasen en tegelijkertijd gebruik kunt maken van de investeringsaftrek. Maar wat als dat schip met geld ineens toch binnenvaart?

Laten we eerlijk zijn: geld lenen kost geld. En aangezien het afsluiten van een leasecontract in feite toch een verkapte leenconstructie is, kost ook het leasen van een auto de nodige duiten. Wanneer je ineens in de positie komt dat je de resterende termijnen in principe in één keer zou kunnen aflossen, vraag je je waarschijnlijk af of dit mogelijk is en zo ja, tegen welke kosten.

Financial lease eerder aflossen kost geld

Bij de meeste leasemaatschappijen is het mogelijk om de financial lease vervroegd af te lossen. Hiervoor worden echter wel kosten in rekening gebracht. Niet verwonderlijk als je er goed over nadenkt, want doordat jij eerder aflost, loopt de maatschappij rente-inkomsten mis. Hoe hoog de vervroegde aflossing-boete is, verschilt van maatschappij tot maatschappij. Reken echter gemiddeld op 10% van de resterende rente. Dit lijkt nog altijd een flink bedrag, maar kan in de praktijk reuze meevallen, zeker wanneer het leasecontract al een tijdje loopt. Je betaalt namelijk steeds meer aflossing en steeds minder rente naarmate de tijd verstrijkt. Wil je een financiële meevaller gebruiken om je leaseauto af te lossen, neem dan contact op met je leasemaatschappij en laat je de kosten eens voorrekenen.


Jouw leaseprijs weten? Vraag vrijblijvend een offerte op!

Je ontvangt geheel vrijblijvend en in overleg een voorstel van lease-spotter.nl, zij gaan op zoek naar de voordeligste lease.

OFFERTE AANVRAGEN >