Financial lease berekenen

Als je op zoek bent naar een goede financial lease, wil je uiteraard ook weten welk prijskaartje daar aan komt te hangen. Natuurlijk kan je zelf aan de slag om de hoogte van je financial lease te berekenen, maar gelukkig zijn er ook bedrijven die je deze klus graag uit handen nemen. 

Als het om autorijden gaat, krijg je al snel te maken met variabele kosten die soms ook nog eens moeilijk te berekenen zijn. Dat geldt niet alleen voor mensen die een financial lease aangaan: ook als je zelf een wagen koopt, ben je soms duurder (of goedkoper!) uit dan je in eerste instantie gedacht had. Allereerst krijg je natuurlijk te maken met de kosten voor brandstof: hoe meer je rijdt, hoe meer geld je daarvoor moet reserveren.

Maar dat is niet de enige manier waarop een kilometervreter z’n kosten al snel omhoog weet te krijgen: door veel kilometers te maken, wordt de kilometerstand van je wagen steeds hoger en daardoor de restwaarde steeds lager. Wil je berekenen wat autorijden kost, dan zal je hiermee dus zeker rekening moeten houden.

Financiële speelruimte

Met een financial lease zit het net een tikkeltje anders. Wil je de kosten van je financial lease berekenen? Dan zal je rekening moeten houden met diverse aspecten, zoals bijvoorbeeld de vraag of je wel of geen slottermijn aan het einde van de looptijd van het contract wil overhouden. Kies je voor een slottermijn, dan valt het maandelijks te betalen bedrag lager uit, maar moet je aan het einde van de looptijd nog wel met een X bedrag over de brug komen. Besluit je aan het einde van het leasecontract toch voor een nieuwe leasewagen te gaan? Dan mag je de slottermijn zien als een soort inruilwaarde.

Wil je juist de kosten enigszins drukken en hoef je niet per se de nieuwste van de nieuwste auto te rijden, dan kan je eens rondkijken voor een financial lease van een tweedehands wagen. Hoewel deze wagens relatief nieuw zijn (en je dus niet met een rammelbak voor de deur staat) zullen de kosten van een tweedehands financial lease uiteraard lager uitvallen dan wanneer je kiest voor een gloednieuw exemplaar.

Financial lease berekenen

Wil je weten wat je financial lease per maand kost, dan zal je hierbij rekening moeten houden met onder meer de rente en de looptijd van het leasecontract. Ook de hierboven genoemde slottermijn heeft invloed op het bedrag dat je uiteindelijk per maand betaalt.

Neem hier zeker de tijd voor, want juist door verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken kan je flink besparen op de maandelijkse kosten van je leasewagen! Heb je geen zin om alle aanbieders af te gaan, dan zijn er verschillende partijen die graag voor je aan de slag gaan.

Lease-spotter.nl bijvoorbeeld biedt je de mogelijkheid een online formulier in te vullen, waarna het bedrijf op zoek gaat naar de voordeligste financial lease voor jou. Het voorstel dat je vervolgens ontvangt, is geheel vrijblijvend, dus je zit vooralsnog nergens aan vast.


Jouw leaseprijs weten? Vraag vrijblijvend een offerte op!

Je ontvangt geheel vrijblijvend en in overleg een voorstel van lease-spotter.nl, zij gaan op zoek naar de voordeligste lease.

OFFERTE AANVRAGEN >