Met de leaseauto op vakantie

Heb je een pracht van een wagen aangeschaft via een financial lease-contract, dan wil je waarschijnlijk ook met deze auto op vakantie. Natuurlijk mag je je leasewagen meenemen naar het buitenland (maar als je de leaseauto zakelijk hebt aangeschaft, denk dan wel even aan je privé kilometers), maar hou er rekening mee dat hier in sommige gevallen haken en ogen aan kunnen zitten.

In de meeste gevallen is het geen enkel probleem om met een leasewagen over de grens te gaan. Er zijn echter enkele landen waar je geweigerd kan worden als de auto waarin je rijdt, niet jouw eigendom is. Hoewel je bij een financial lease-constructie wel zal worden aangemerkt als de economisch eigenaar van het voertuig, ligt het juridische eigendom bij de leasemaatschappij. Om problemen te voorkomen, kan je dus beter regelen dat de leasemaatschappij een machtiging afgeeft. Dit doe je via de leasemaatschappij, waarna je met de machtiging langs de Kamer van Koophandel moet en vervolgens naar de ambassade of het consulaat. Je begrijpt dat je dit niet van de ene op de andere dag geregeld hebt, dus als je op vakantie wilt naar een land waar je een dergelijke machtiging nodig hebt: laat het pakken van die koffers nog maar even zitten, neem allereerst contact op met je leasemaatschappij!

Landen waar je een machtiging nodig hebt

Vind je kanovaren op de Ourthe al zeer exotisch, dan kan je bovenstaand verhaal naast je neerleggen. Voor de meest gangbare vakantielanden heb je die machtiging namelijk helemaal niet nodig, ook niet als je een (financial) leasewagen rijdt. Ga je daarentegen naar Turkije, Marokko of een van de oostbloklanden, dan is het aan te raden om te zorgen dat je je zaakjes goed geregeld hebt. Ter herinnering: de oostbloklanden zijn Servië, Polen, Bulgarije, Roemenië, Kroatië, Wit Rusland, Moldavië en de Oekraïne.


Jouw leaseprijs weten? Vraag vrijblijvend een offerte op!

Je ontvangt geheel vrijblijvend en in overleg een voorstel van lease-spotter.nl, zij gaan op zoek naar de voordeligste lease.

OFFERTE AANVRAGEN >