Financial lease en bekeuringen

Het afsluiten van een financial lease heeft vele voordelen. Zo kan je voor een redelijk bedrag per maand in een prachtige nieuwe wagen rijden, zonder dat je daarvoor eerst jarenlang gespaard moet hebben. Er zijn tegenwoordig tal van leasewagens verkrijgbaar, zodat je altijd een merk en model kunt uitkiezen dat past bij jou, je wensen en je rijgedrag. Maar of jouw rijgedrag vervolgens passend is bij de Nederlandse wetgeving, dat is nog maar de vraag….

Krijg je een bekeuring, dan kan en mag je uiteraard niet verwachten dat de leasemaatschappij deze voor jou betaalt. Een financial lease mag dan wel voordelig zijn, maar er zijn natuurlijk grenzen! Sterker nog, het kan voorkomen dat niet jijzelf, maar de leasemaatschappij de boete ontvangt en deze aan jou doorberekent. Hiervoor zijn in sommige gevallen kosten aan verbonden. Dit geldt echter niet voor iedere leasemaatschappij. Het is dus verstandig om vóór het afsluiten van het leasecontract meerdere leasemaatschappijen met elkaar te vergelijken en uit te zoeken hoe zij omgaan met ontvangen bekeuringen.

Financial lease en bekeuringen: online bekijken en betalen

Er zijn diverse leasemaatschappijen die hun klanten de mogelijkheid bieden om bekeuringen online in te zien en te betalen, bijvoorbeeld via iDeal. Dit is natuurlijk een van de gemakkelijkste manieren om een ontvangen bekeuring af te handelen. Uiteraard is en blijft het je eigen verantwoordelijkheid om dit bijtijds te doen. Doe je dit niet, dan wordt de boete door het CJIB fors verhoogd. Ook deze verhoging komt voor je eigen rekening, niet voor die van de leasemaatschappij.


Jouw leaseprijs weten? Vraag vrijblijvend een offerte op!

Je ontvangt geheel vrijblijvend en in overleg een voorstel van lease-spotter.nl, zij gaan op zoek naar de voordeligste lease.

OFFERTE AANVRAGEN >