Financial lease en bijkomende kosten

Bijkomende kosten bij Financial leaseWanneer je besloten hebt om op zoek te gaan naar een leasemaatschappij waar je een financial lease kunt afsluiten, denk je uiteraard ook aan de kosten. Na het afsluiten van het leasecontract zit je immers maanden- of zelfs jarenlang vast aan een maandelijks terugkerende kostenpost, dus het is wel zo verstandig om hier alvast rekening mee te houden. Maar met alleen de kosten voor het leasecontract ben je er nog niet!

Sluit je een operational lease-contract af, dan betaal je een maandelijks bedrag zonder dat je je nog zorgen hoeft te maken om bijkomende kosten. Bij een operational lease blijft de leasemaatschappij zowel economisch als juridisch eigenaar, dus alle kosten zoals onderhoud, wegenbelasting en verzekering komen voor rekening van de leasemaatschappij (uiteraard houdt de maatschappij hier wel rekening mee bij het afsluiten van het contract en het bepalen van de hoogte van het maandbedrag, dus indirect betaal je de rekening alsnog zelf). Je weet dus precies waar je aan toe bent, en hoeft behalve brandstof en de maandelijkse leasekosten vrijwel niets betaald te worden. Bij een financial lease werkt het echter anders.

Financial lease en bijkomende kosten

Bij een financial lease wordt eigenlijk alleen de auto gefinancierd door de leasemaatschappij. De auto blijft juridisch gezien hun eigendom, tot aan het einde van het leasecontract en na betaling van een eventuele slottermijn. Het economisch eigendom ligt echter bij jou. Dit betekent dat de leaseauto bij jou op de balans komt te staan (als je werkt als zelfstandig ondernemer) en dat alle kosten die gepaard gaan met het hebben van een auto, voor jouw rekening komen. Hierbij moet je denken aan de kosten voor verzekering, motorrijtuigenbelasting en onderhoud aan de carrosserie. Ook de rekening van de garage is voor jouzelf. Het is dus verstandig om maandelijks wat geld opzij te leggen voor onvoorziene dure reparaties.


Jouw leaseprijs weten? Vraag vrijblijvend een offerte op!

Je ontvangt geheel vrijblijvend en in overleg een voorstel van lease-spotter.nl, zij gaan op zoek naar de voordeligste lease.

OFFERTE AANVRAGEN >