Winterbanden voor je leasewagen

Winterbanden zijn in Nederland niet verplicht. In de ons omringende landen daarentegen soms wel. Zo kennen zowel Finland (1 december tot 1 maart) als Tsjechië (1 november tot 1 april) perioden waarin automobilisten verplicht zijn om winterbanden onder hun auto te hebben. Uiteraard geldt deze verplichting ook voor (buitenlandse) bestuurders van een leasewagen. Heb je een financial lease afgesloten en ga je in de eerder genoemde periodes naar Finland of Tsjechië, zorg dan altijd dat je winterbanden onder je wagen hebt laten monteren!

Ook andere landen kennen een verplichting om winterbanden te gebruiken, zij het dat de regeling minder strikt is. In Noorwegen bijvoorbeeld zegt de wet dat winterbanden gebruikt moeten worden “zodra de weersomstandigheden dit vereisen”. Wil je met de leasewagen op vakantie in Noorwegen, hou er dan rekening mee dat de wegen daar zelfs tot en met de maand juni glad kunnen zijn!

Ook in Duitsland is iedereen, dus ook het buitenlands bezoek, verplicht bij winterse omstandigheden winterbanden te gebruiken. Zijn er winterbanden onder je leasewagen gemonteerd, dan moet je je houden aan de voorgeschreven maximumsnelheid van de band. Rij je op ongeschikte banden, dan krijg je een bekeuring. De boete op het rijden met ongeschikte banden bedraagt €40,-. Kom je in een situatie dat je je medeweggebruikers hindert of in gevaar brengt, dan loopt de boete op naar €120,- en 1 strafpunt.

Winterbanden voor je leasewagen controleren

Weet je niet of je leaseauto is voorzien van winterbanden? Je kan dit gemakkelijk controleren, want winterbanden bevatten speciale symbolen. Dit zijn twee letters: de M en de S. (Deze letters staan voor Mud and Snow, oftewel modder en sneeuw.) Ook hebben sommige winterbanden nog een speciaal sneeuwvloksymbool.


Jouw leaseprijs weten? Vraag vrijblijvend een offerte op!

Je ontvangt geheel vrijblijvend en in overleg een voorstel van lease-spotter.nl, zij gaan op zoek naar de voordeligste lease.

OFFERTE AANVRAGEN >