Een auto uitzoeken!

Heb je eenmaal besloten dat een financial lease-constructie dé leaseconstructie is die bij je past, dan kan je daarna op zoek gaan naar een leuke wagen. Een van de allerleukste dingen om te doen: een nieuwe (lease)auto uitzoeken!

Ben je een starter, dan heb je in de regel geen al te groot leasebudget. Je kan dus wel degelijk een auto leasen, maar dan zal je wel genoegen moeten nemen met een leaseauto uit het ‘kleinere’ segment. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld een Renault Clio, een Volkswagen Polo of een Skoda Fabia. Heb je een hoger leasebudget (omdat je een auto van de baas mag uitzoeken), hou dan rekening met zaken als fiscale bijtelling et cetera. De hoogte van de fiscale bijtelling is namelijk afhankelijk van diverse factoren, waaronder de cataloguswaarde van de leaseauto in kwestie.

Financial lease auto, nieuw of gebruikt?

Ga je een leasewagen uitzoeken, dan heb je de keuze tussen een spiksplinternieuw model of een jong gebruikte variant. Natuurlijk is het aanschaffen van een nieuwe wagen leuk en handig, omdat je meteen kan kiezen welke opties en accessoires je er allemaal bij wil hebben. Ook heeft een nieuwe auto nog een aantal jaar fabrieksgarantie. Hiermee weet je zeker dat je niet voor onverwachte hoge reparatiekosten komt te staan. Bij een tweedehands leasewagen is de garantietermijn korter of al verstreken. Daar staat tegenover dat een tweedehands leaseauto veel goedkoper is in aanschaf. Verder is een tweedehands auto in de regel (veel) sneller geleverd dan een nieuw exemplaar, maar dat zou eigenlijk geen doorslaggevend argument moeten zijn: een financial lease-constructie is immers iets waar je jarenlang aan vastzit, niet iets wat je tussendoor even snel regelt.


Jouw leaseprijs weten? Vraag vrijblijvend een offerte op!

Je ontvangt geheel vrijblijvend en in overleg een voorstel van lease-spotter.nl, zij gaan op zoek naar de voordeligste lease.

OFFERTE AANVRAGEN >