Financial lease en BKR

Als je je aan het oriënteren bent om een financial lease af te sluiten, dan vraag je je af aan welke voorwaarden je zal moeten voldoen. Zo werken sommige leasemaatschappijen alleen B2B, oftewel business-to-business. Om bij hen een leasecontract te kunnen afsluiten, moet je geregistreerd staan als zelfstandig ondernemer.

Heb je een negatieve BKR-notering, dan betekent dit dat je geregistreerd staat bij Bureau Krediet Registratie in Tiel. Dat “geregistreerd staan” is zo’n probleem nog niet, want een groot deel van Nederland is bekend bij het BKR. De manier hóe je bekend bent, kan echter nog wel voor problemen zorgen. Hoewel… bij een financial lease is de kans niet zo groot dat je hinder ondervindt van een negatieve BKR-notering.

Leasen met een negatieve BKR?

BKR met financial leaseWe herhalen het nog maar even: ook met een negatieve BKR-notering kan je in veel gevallen een financial lease afsluiten. Misschien niet bij iedere leasemaatschappij, maar dat er maatschappijen zijn die er geen enkel probleem mee hebben, is een ding dat zeker is. Dit komt (mede) doordat lang niet alle leasemaatschappijen een toetsing bij het BKR uitvoeren. Bedrijven die niet toetsen, zullen dus ook geen weet hebben van een negatieve BKR-notering. Dit lijkt misschien vreemd, want je krijgt wél een auto mee die (nog) niet van jou is. Het lijkt er dus op dat leasemaatschappijen bereid zijn om het risico te lopen een auto te leasen aan iemand die mogelijk betalingsproblemen heeft.

Financial lease en BKR: verstandig of niet?

Een leasemaatschappij is geen filantropische instelling, dus mocht je gedurende het leasecontract niet in staat zijn om aan je betalingsverplichtingen te voldoen, dan wordt je leaseauto gewoon onder je achterste vandaan geplukt en zijn de gevolgen daarvan voor jou. Het is dus verstandig om in het geval van een negatieve BKR-notering je niet af te vragen of je mág leasen, maar of het verstandig is om dat te doen.


Jouw leaseprijs weten? Vraag vrijblijvend een offerte op!

Je ontvangt geheel vrijblijvend en in overleg een voorstel van lease-spotter.nl, zij gaan op zoek naar de voordeligste lease.

OFFERTE AANVRAGEN >