Financial lease vergelijken

Heb je verschillende leaseconstructies bekeken, besnuffeld en belezen en ben je tot de conclusie gekomen dat financial lease het beste bij je past? Bijvoorbeeld omdat je zelfstandig ondernemer bent en gebruik wilt maken van de vele voordelen, zoals fiscale aftrekmogelijkheden van een financial lease-constructie? Of omdat je de leasewagen aan het einde van de rit graag in je bezit wil hebben, al dan niet na betaling van een slottermijn? Dan is het nu zaak om op zoek te gaan naar dé financial lease voor jou! Maar… hoe doe je dat?

Wil je een financial lease-contract afsluiten, dan ga je natuurlijk niet met de eerste de beste leasemaatschappij in zee. Vaak moet je eerst behoorlijk wat contracten en aanbieders met elkaar vergelijken om uit de bus te komen met een voor jou gunstige variant. Maar hoe doe je dat als je niet weet waar je precies op moet letten? Door je ogen goed open te houden, voorkom je dat een op het eerste gezicht voordelig leasecontract achteraf gezien helemaal niet zo gunstig blijkt te zijn.

BTW: ex- of inclusief?

Heb je interesse in een aanbieding van een leasemaatschappij, let er dan goed op of het genoemde maandbedrag in- of exclusief BTW is. Ook de BPM wordt nog weleens in eerste instantie “vergeten”, zodat het uiteindelijke maandbedrag (veel) hoger uitvalt dan begroot. Door hier goed op te letten, voorkom je vervelende verrassingen achteraf. Verder zijn bijkomende kosten een post waar je als potentiële klant op bedacht moet zijn. Commissies en provisies maken de door jou gewenste leaseconstructie soms een stuk duurder dan je op het eerste gezicht zou denken.

Financial lease vergelijken: bijkomende voorwaarden

Wat gebeurt er als je de leasewagen vervroegd wil aflossen? Ben je verplicht om een aanbetaling te doen? Hoe zit het met de (hoogte van de) slottermijn? Allemaal zaken waarmee je rekening moet houden voordat je een leasecontract afsluit. Kleine tip: sluit nooit in een opwelling een contract af, maar spreek met jezelf af dat je er altijd minstens twee nachtjes over slaapt.


Jouw leaseprijs weten? Vraag vrijblijvend een offerte op!

Je ontvangt geheel vrijblijvend en in overleg een voorstel van lease-spotter.nl, zij gaan op zoek naar de voordeligste lease.

OFFERTE AANVRAGEN >