Financial lease: contract beëindigen

Een van de grote voordelen van een financial lease is, dat je precies weet waar je aan toe bent. Je koopt een prachtige nieuwe wagen, maar betaalt deze pas aan het einde van de looptijd van het contract. In de tussentijd, dus gedurende de looptijd van het contract, betaal je een maandelijkse vergoeding aan de leasemaatschappij. Pas wanneer het contract afloopt, neem je de leasewagen van jouw dromen over door de betaling van de slottermijn.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je je contract met de leasemaatschappij liever beëindigd wil zien. Bijvoorbeeld omdat je er niet aan hebt gedacht om van te voren leasemaatschappijen met elkaar te vergelijken en je elders een veel voordeliger constructie hebt gezien. Of omdat je je financial lease hebt afgesloten als ondernemer en het veel minder goed gaat met je bedrijf dan je had voorzien en gehoopt. Helaas is het voortijdig beëindigen van een leasecontract minder gemakkelijk dan je denkt. Je breekt immers een contract dat je had afgesloten met de leasemaatschapij, een deal waaraan zij het nodige hadden kunnen verdienen. Die misgelopen winst wil men op een andere manier ten gelde maken. Dit gebeurt in de meeste gevallen door berekening van een boete.

Financial leasecontract beëindigen: de hoogte van de boete

De exacte kosten van tussentijdse opzegging verschillen van maatschappij tot maatschappij. Zo zijn er bijvoorbeeld leasemaatschappijen die een afkoopsom berekenen van 2% van het openstaande bedrag, met daarbovenop een eenmalige boete van ongeveer 100 euro. Over de hoogte van de afkoopsom is echter vaak nog enigszins te onderhandelen, omdat het voorgestelde bedrag alleen berekend wordt vanuit de kant van de leasemaatschappij. Zij zullen dus proberen om er zo gunstig mogelijk uit te springen.


Jouw leaseprijs weten? Vraag vrijblijvend een offerte op!

Je ontvangt geheel vrijblijvend en in overleg een voorstel van lease-spotter.nl, zij gaan op zoek naar de voordeligste lease.

OFFERTE AANVRAGEN >