Financial lease voor een bestelwagen

Waarschijnlijk ben je op deze site terechtgekomen omdat je je aan het oriënteren bent op de aanschaf van een financial lease. Hierbij ga je natuurlijk niet over één nacht ijs: door verschillende aanbieders van financial lease met elkaar te vergelijken, kom je uiteindelijk tot een keuze die past bij jou en je budget. Na het afsluiten van het leasecontract profiteer je direct van alle voordelen die financial lease met zich meebrengt, zoals het feit dat je aan het einde van het contract eigenaar van de leasewagen wordt. Wil je als ondernemer een financial lease afsluiten, dan kan je wellicht de lease van een bestelwagen overwegen.

Veel ondernemers kiezen voor een bestelwagen voor hun dagelijkse werkzaamheden. Een van de grote voordelen hiervan is, dat je ervoor kunt kiezen om een bestelwagen met een grijs kenteken aan te schaffen. Dit kenteken is natuurlijk niet écht grijs (je kan niet aan de kentekenplaat zien of het een grijze bestelbus betreft of niet), maar het wordt zo genoemd omdat je profiteert van lagere aanschafkosten en een lagere wegenbelasting.

Wanneer grijs kenteken?

Alleen bestelbussen kunnen op een grijs kenteken worden gezet: bij een personenwagen valt er dus geen belastingvoordeel te verwachten. De Belastingdienst beschouwt een auto als een bestelbus wanneer deze bestemd is voor goederenvervoer en niet is voorzien van zitplaatsen voor meer dan twee personen (inclusief de bestuurder). Ook moet er sprake zijn van een vaste, vlakke laadvloer over de gehele lengte en breedte van de laadruimte. Een bestelwagen mag niet zwaarder zijn dan 3500 kilogram: komt het gewicht uit boven de 3500 kilo, dan geldt het voertuig als een vrachtwagen.

Ben je op zoek naar een financial lease voor een bestelwagen, dan zijn er verschillende aanbieders bij wie je terechtkunt. Rondkijken voordat je met iemand in zee gaat, kan dan ook zeer lonend zijn.


Jouw leaseprijs weten? Vraag vrijblijvend een offerte op!

Je ontvangt geheel vrijblijvend en in overleg een voorstel van lease-spotter.nl, zij gaan op zoek naar de voordeligste lease.

OFFERTE AANVRAGEN >