Financial lease: leasemaatschappij gaat failliet

Groeiden de bomen jaren geleden nog tot in de hemel, tegenwoordig is het geregeld crisis wat de klok slaat. Een aannamestop, ontslagen onder huidige werknemers of zelfs faillissementen zijn aan de orde van de dag. Ga je op pad om een leuke financial leaseauto uit te zoeken, dan sta je er waarschijnlijk niet bij stil dat ook jouw leasemaatschappij op een dag te maken zou kunnen krijgen met een faillissement.

Werk je als medewerker bij een onderneming die leaseauto’s afneemt, dan heeft een faillissement van de leasemaatschappij geen directe gevolgen voor jou. Cru gezegd: je baas moet actie ondernemen, niet jijzelf. Maar rijd je in een prive leasewagen, dan is er uiteraard geen baas die voor jou de kastanjes uit het vuur haalt. Je zal dan zelf aan de slag moeten.

Financial lease: leasemaatschappij gaat failliet

De leasemaatschappij gaat failliet, wat nu? Gelukkig voor jou betekent de dood van de een vaak het brood van de ander: de failliete leasemaatschappij wordt dan overgenomen door een concurrent. Deze zal in de meeste gevallen ook de lopende contracten overnemen. In dat geval is er voor jou niets aan de hand. Zolang jij je aflossing blijft betalen, kan je gewoon in de leasewagen blijven rijden. Als er echter geen overname volgt, kunnen de gevolgen voor jou als leaserijder gro(o)t(er) zijn. De curator zal immers proberen om zoveel mogelijk kapitaal te verzamelen om de schuldeisers te betalen. Is jouw leaseauto juridisch gezien nog steeds eigendom van de leasemaatschappij, dan is ook dit opeisbaar kapitaal. Da’s pech, auto weg!

Toch komt ook hier weer een van de voordelen van financial lease om de hoek kijken. Bij operational lease blijft de leasewagen economisch en juridisch van de leasermaatschappij, maar bij financial lease wordt ‘ie op den duur van jou. Je zal dus niet snel gedwongen worden om de auto in te leveren op het moment dat de leasemaatschappij failliet gaat.


Jouw leaseprijs weten? Vraag vrijblijvend een offerte op!

Je ontvangt geheel vrijblijvend en in overleg een voorstel van lease-spotter.nl, zij gaan op zoek naar de voordeligste lease.

OFFERTE AANVRAGEN >