Financial lease met of zonder slottermijn

Financial lease met of zonder slottermijnWanneer je je gaat verdiepen in de (on)mogelijkheden met betrekking tot het afsluiten van een financial lease-contract, vraag je dan goed af of je op zoek bent naar een lease met of zonder slottermijn. Ook wanneer je eenmaal aan het vergelijken slaat tussen leasemaatschappijen onderling, is het aan te raden om goed te letten op eventuele slottermijnen bij financial lease.

Om te beginnen, enige uitleg over wat een slottermijn precies is. Dit is namelijk het restbedrag dat na het betalen van alle aflossingstermijnen nog openstaat. Om de leaseauto na afloop van de leasetermijnen in jouw bezit te krijgen, zal je deze slottermijn dus nog moeten betalen. Hoe hoog dit bedrag precies is, weet je als het goed is al op het moment dat je een financial lease-contract afsluit. Tijdens de looptijd van het contract betaal je over de slottermijn geen aflossing, maar wel rente. Bij het bepalen van de hoogte van de slottermijn gaat de leasemaatschappij onder andere uit van de te verwachten restwaarde van het voertuig. Je betaalt dus nooit een hogere slottermijn dan dat de auto op dat moment waard is.

Wat is het voordeel van een slottermijn?

Doordat je aan het einde van de looptijd nog een restbedrag moet betalen, kan het maandelijks te betalen bedrag lager uitvallen. Je rijdt dus maanden- of zelfs jarenlang tegen een lager bedrag per maand, maar daar staat tegenover dat je aan het einde van de rit nog een bedrag moet ophoesten. Hier moet je gedurende de looptijd van het leasecontract uiteraard wel rekening mee houden. Als je aan het einde van de looptijd echter besluit om een nieuwe leasewagen aan te schaffen, dan kan je de slottermijn zien als een soort “inruilwaarde” van de auto.


Jouw leaseprijs weten? Vraag vrijblijvend een offerte op!

Je ontvangt geheel vrijblijvend en in overleg een voorstel van lease-spotter.nl, zij gaan op zoek naar de voordeligste lease.

OFFERTE AANVRAGEN >