Schadevrije jaren in een leasewagen

Met een financial lease profiteer je van vele voordelen. Voor een redelijk bedrag per maand rij je altijd in een spiksplinternieuwe wagen, waarbij je zelf kunt kiezen voor het merk en het model dat bij je past. Aan het einde van de rit hoef je de wagen niet af te geven aan de leasemaatschappij: in plaats daarvan betaal je een slottermijn waarna het eigendom van de auto overgaat op jou. Je wordt dus uiteindelijk eigenaar van de auto waarin je al die tijd gereden hebt.

Over het leasen van een wagen bestaan veel vooroordelen en misverstanden. Zo denken veel mensen dat leasen ontzettend duur is en zodoende alleen is weggelegd voor ‘yuppen’ en de rijkeren onder ons. Ook denkt men dat je niet de mogelijkheid krijgt om schadevrije jaren op te bouwen, omdat je bij leasen (in eerste instantie) rijdt in een auto die niet van jou is en waarmee je dus ook geen verzekering op je naam hebt staan. Toch kan je, óók met een leasewagen, wel degelijk schadevrije jaren opbouwen.

Schadevrije jaren opbouwen met een leaseverklaring

Wil je een autoverzekering afsluiten en daarbij de jaren dat je schadevrij in een leasewagen gereden hebt, meenemen, dan moet je hiertoe een verklaring aanvragen bij de leasemaatschappij. In deze verklaring staat dan hoeveel jaren je gereden hebt zonder brokken, dus de hoeveelheid schadevrije jaren die je daarmee hebt opgebouwd. Deze jaren worden vervolgens meegenomen in de premieberekening van je autoverzekering, hoewel niet iedere verzekeringsmaatschappij hierin meegaat. Het is dus verstandig om eerst even na te vragen bij je potentiële autoverzekeraar hoe zij omgaan met een leaseverklaring. Verder moet je er rekening mee houden dat de afgegeven leaseverklaring slechts één jaar geldig is.


Jouw leaseprijs weten? Vraag vrijblijvend een offerte op!

Je ontvangt geheel vrijblijvend en in overleg een voorstel van lease-spotter.nl, zij gaan op zoek naar de voordeligste lease.

OFFERTE AANVRAGEN >