Een nieuwe auto leasen

Als je een nieuwere auto wil rijden zonder zorgen kun je kiezen voor het leasen van een auto. Bij private lease betaal je namelijk een vast bedrag per maand voor de auto die je rijdt. Het leasebedrijf waarmee je het leasecontract hebt afgesloten is verantwoordelijk voor het onderhoud van de auto. Vaak is alles inbegrepen, wat betekent dat de bestuurder zonder zorgen de weg op kan.

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een private lease contract?

Bij het private leasen van een auto krijg je een BKR-registratie. Dit hoeft niet per se nadelig te zijn, maar kan ervoor zorgen dat je minder kunt lenen als je een hypotheek wil afsluiten. Verder kan het zijn dat tijdens de leaseperiode je reeds opgebouwde schadevrije jaren vervallen. Schadevrije jaren die je had opgebouwd met je eigen auto zijn vaak na beëindiging van je autoverzekering nog 3 jaar geldig. Heb je tijdens je private leasecontract geen schade gehad? Dan kan je bij de leasemaatschappij een verklaring opvragen dat je schadevrij hebt gereden.

Een leaseauto hoeft niet per definitie nieuw te zijn. Ook jong gebruikte auto’s kunnen voor een goedkoper bedrag en voor een kortere periode geleased worden. Als je een auto wil leasen zorg er dan voor dat de leasemaatschappij het keurmerk Private Lease heeft. Leasemaatschappijen met dit keurmerk hanteren eerlijke en duidelijke voorwaarden. Verder word je beschermd tegen hoge financiële lasten en heb je 14 dagen bedenktijd. Ook bij klachten wordt een geschil vaak snel opgelost door een onafhankelijke geschillencommissie.

Het leasecontract

Vaak kun je op internet al bepalen welke auto je zou willen leasen. Vervolgens stel je online een leaseovereenkomst samen. Je kunt hierbij vaak ook de kleur, opties en upgrades van de auto kiezen. Daarnaast bepaal je de looptijd van het contract en de hoeveelheid kilometers die je gaat rijden. Je kunt er zelf voor kiezen het leasecontract uit te breiden met bijvoorbeeld all-season banden. Als je dit hebt ingevuld krijg je bij de meeste leasemaatschappijen gelijk te zien hoe hoog het maandbedrag zal gaan worden. De leasemaatschappij zal bij aanvraag contact met je opnemen en nog advies geven, waarna je de leaseovereenkomst nog kunt wijzigen voor deze vaststaat. Als het contract eenmaal ondertekend is wordt de auto besteld. Op het moment dat de auto binnen is kun je direct zorgeloos de weg op.

Mocht er vervolgens iets met de auto zijn krijg je vaak vervangend vervoer van de leasemaatschappij. Hoe dit precies geregeld is wordt vaak ook in het leasecontract beschreven. Mocht je zelf schade veroorzaken aan de leaseauto wordt er vaak wel een vast bedrag in rekening gesteld als eigen risico. Ook de hoogte van dit bedrag staat in het leasecontract beschreven. Bij het samenstellen van je leasecontract kan je ook kiezen voor een lager eigen risico. Je stelt je private leaseauto en overeenkomst dus helemaal op maat samen.


Jouw leaseprijs weten? Vraag vrijblijvend een offerte op!

Je ontvangt geheel vrijblijvend en in overleg een voorstel van lease-spotter.nl, zij gaan op zoek naar de voordeligste lease.

OFFERTE AANVRAGEN >