Wat is financial lease precies?

Wanneer je een ondernemer bent is het voor jou en de zaak een goed idee om een auto te gaan leasen. Dat kan bijvoorbeeld een bedrijfsbus zijn, maar ook een gloednieuwe Audi. Je wilt natuurlijk wel de goede keuze maken met leasen. Zo kun je kiezen tussen operational lease en financial lease. Maar wat is financial lease eigenlijk en hoe zit dat in elkaar? Hieronder lees je alles wat je moet weten over financial lease.

Wat is financial lease?

Als je kiest voor leasen, dan is dat een hele verstandige keuze voor je portemonnee. Je hoeft namelijk elke maand maar een bepaald bedrag in te leggen voor je auto, in plaats van dat je in een keer een groot bedrag neerlegt. Maar wat is financial lease nu precies en wat houdt dat in? 

Financial lease is dat je een auto leaset en dat je er zelf financieel verantwoordelijk voor bent. Wanneer je financial gaat leasen is de auto namelijk economisch gezien direct van jou. Aangezien jij dus officieel de eigenaar bent van de auto moet je ook een verzekering afsluiten, onderhoud regelen en ook wegenbelasting gaan betalen. Lees voordat je een auto gaat leasen wel goed het contract door, maak goede afspraken met de dealer en geniet van je mooie bolide. Met financial lease kun je namelijk direct met jouw auto de weg op!

Voordelen van financial lease

Er zijn natuurlijk veel voordelen te vinden over het financial leasen van een auto. Zo ben je namelijk een stuk vrijer, aangezien je de ruimte krijgt om de auto helemaal naar jouw eigen wens te vervullen. Zo kun je bijvoorbeeld de auto pimpen met de naam van je bedrijf, of je zet er degelijke velgen onder. Verder ben je direct economisch eigenaar van je bolide, je bent dus zelf verantwoordelijk voor de auto en niemand kijkt meer over je schouders mee. Ook ben je ook niet verbonden aan een aantal kilometers wat je mag rijden in een jaar. Je mag zelf bepalen hoeveel kilometers je maakt en je hoeft je niet aan een bepaald maximum te houden. Natuurlijk mag je ook zelf de auto kiezen waar je in wilt gaan rijden. Dat kan een brandstofauto zijn, maar tegenwoordig zijn elektrische auto’s ook erg populair. Een elektrische auto lease je bovendien al binnen een paar tellen.

Het contract

Een auto leasen is zo gepiept, maar let wel op een aantal zaken. Je hebt namelijk eerst een contract nodig voordat je begint met het leasen van een auto. In een contract vind je alle voorwaarden die je nodig hebt. Hierin staat hoeveel geld je moet betalen per maand, wanneer het leasen stopt en wat de voorwaarden zijn voor het leasen van de auto. Wel is het belangrijk dat je het contract goed doorleest voordat je een auto least. Heb je dat gedaan? Dan is de auto voor jou en kun je er optimaal van genieten.


Jouw leaseprijs weten? Vraag vrijblijvend een offerte op!

Je ontvangt geheel vrijblijvend en in overleg een voorstel van lease-spotter.nl, zij gaan op zoek naar de voordeligste lease.

OFFERTE AANVRAGEN >